O klubu

Mladi godeški fantje so nogomet igrali že pred ustanovitvijo športnega društva. Kar nekaj jih je treniralo v sosednjih klubih, predvsem v Škofji Loki in Medvodah. Leta 1972 so se nogometaši uradno registrirali pri gorenjski nogometni zvezi in se vključili v tekmovanje II. gorenjske lige, v kateri je članska ekipa kar nekaj časa krojila sam vrh.

Z mladimi se je v klubu začelo delati v sezoni 1974/75. Začetek je bil zelo težak, saj so jih nasprotniki premagovali tudi za več kot deset golov. Vendar so z marljivim treningom pod vodstvom trenerja Andreja Krajnika ujeli svoje sovrstnike in se veliko bolj enakovredno kosali z nasprotniki. V nadaljevanju so se uvrščali od drugega do četrtega mesta v II. gorenjski ligi.

Na žalost pa so razvoj mladinske ekipe preprečili Portoroški sklepi v začetku konec sedemdesetih, ki so uvedli selekcije, kar je za manjše klube pomenilo konec dela z mladimi, ker za to niso dobili nobenih sredstev. Mladinska ekipa se je vključila kot druga ekipa Kondorja v občinsko nogometno ligo in zelo uspešno nastopala, saj je dosegla tretje mesto.

V osemdesetih in začetku devetdesetih je bil nogometni klub predvsem pri mlajših selekcijah v veliki krizi, ki se je nekaj let kasneje prenesla tudi na člansko ekipo. Leta 1996 se je pod vodstvom trenerja Marka Čarmana zopet zbrala ekipa dečkov. Z marljivim delom in ob pomoči trenerja iz Ljubljane so dečki premagali zaostanek za sovrstniki. Že ob zaključku sezone 1998 so na mednarodnem tekmovanju v Ilirski Bistrici med osmimi ekipami izgubili samo dve tekmi. Že v sezono so desetletniki zakoračili že bolj korajžno in se z znanjem povsem približali drugim ekipam na Gorenjskem.

V sezoni 2000/01 je NZS vpeljala za dečke do 12 let nekoliko drugačna pravila igre, saj so igrali na pol manjšem igrišču z manjšimi goli, vendar so morali igrati z dvema ekipama. Na spremembe so se zelo dobro pripravili, saj so z velikim naskokom osvojili prvo mesto v 2. gorenjski ligi. Znanje so dečki poglabljali še z udeležbo na raznih turnirjih, kar se je poznalo v naslednji sezoni, ko so dečki do U-12 dosegli 4. mesto v 1. gorenjski ligi. V isti sezoni smo poizkusili tudi s kadeti U-16, ki jih je vodil trener Tomaž Krajnik. S sestavo ekipe so bile velike težave zaradi pomanjkanja igralskega kadra v bližnji okolici. Zaradi tega problema so v naslednji sezoni igrali le z ekipama mladincev in dečkov s spremenljivim uspehom.

Sredi sezone 2002/03 smo se z NK polet iz Svetega Duha dogovorili o skupnem nastopanju z nekaterimi selekcijami, vendar se takrat na žalost tovrstno sodelovanje še ni obneslo, čeprav so nekateri mladi igralci vendarle nadaljevali z igranjem pri tem skupnem projektu.

V zadnjih letih pa prav to sodelovanje prinaša uspehe. Mlajše selekcije igralcev vseh treh Škofjeloških klubov ( NK Polet, NK Ločan in NK Kondor) so se začele združevati in nastopati pod imenom Škofja Loka. Rezultati so bili kmalu vidni, saj so se v nekaj sezonah uspele ekipe U14, U16 in U18 prebiti v državni nivo tekmovanja.

Članska ekipa se je po kriznem obdobju konec devetdesetih in začetnih letih tega tisočletja tudi začela pobirati. V sezoni 2004/05 so se vanjo vključili prvi igralci vzgojeni v lastni nogometni šoli. V sezoni 2010/11 pa se jim je celo uspelo uvrstiti v I. Gorenjsko ligo, v kateri so se obdržali dve sezoni. V sezoni 2013/14 pa je zopet sledil padec v II. Gorenjsko ligo.